Island dag 2 - Typiskt Island

23:05. Äntligen sova. Det har varit en väldigt lång och händelserik dag. Har märkt att man blir väldigt trött i huvudet när man ska koncentrera sig dels på att prata engelska hela tiden, men även att förstå det alla pratar om.
 
Även om engelska är något vi är rätt vana vid att höra så blir det en helt annan sak när det är ord inom ett visst område det handlar om, sjukvård och rekrytering i detta fall. Jag menar, även på svenska är det en hel del man inte fattar. Sen pratar ju alla med olika brytning också. De med mest lättförståelig engelska är helt klart kanadensarna. Skottarna är däremot lite svåra att förstå.
Förutom det här med språket så ska man ju också komma ihåg att dokumentera allt. 

Idag har jag lärt mig att Islänningar blir helt nya människor på sommaren, så det är mer trevligt att komma hit då. De är mindre deprimerade då, lite som oss kanske, när det börjar bli ljusare. Scener från Game of Thrones och nyaste Fast and Furious har spelats in här, och trots att vintersporter är islands grej så har de egentligen bara lyckats vinna något på sommar-OS. Tydligen tror alla isländare på älvor. Frågade några isländare idag om det, och de verkar faktiskt seriöst tro på dem. Det finns en massa historier om hur man inte får flytta på stenar och så vidare, för då kan man störa älvorna och så händer det en massa dåligt med en. I canada var det någon sorts havsgudinna som man offrade till när man skulle fiska. Det verkar bara vara vi svenskar som inte riktigt har något sånt där. 
 
Utsikt från the hospital of Akureyri
 
Den kända kyrkan vars långa trapp vi går uppför varje morgon. 
 
 
 

Skriv din kommentar