Jag försökte iallafall.

Idag vaknade jag upp och kände mig inte alls pigg. Halsen svalde taggtråd och näskranen stod på full sprutt. Men så såg jag att solen lyste och tänkte, fuck that jag är frisk, drog på mig en klänning och till och med klackedojjsen. Målade naglarna dessutom. Fake it 'til you make it. Jag ska ha en bra dag, tänkte jag, tog på mig solglasögon och begav mig ut i solen.
 
Jag började cykla mot ersboda men märkte direkt att det gick lite trögt att cykla med de något opumpade däcken. Sedan kom besväret med att det var en hög herrcykel, och att jag hade klänning på mig. Varje övergångsställe innebar ett stopp där jag inte bara kunde ställa ner fötterna, utan var tvungen hoppa av helt pga stången. Detta ledde till att kjolen åkte upp. Troschock. Aldrig har en väg bestått av så många övergångsställen. Och så många bilar. Det här ledde till att jag vid många tillfällen valde att leda cykeln istället för att lyfta benet igen. Vid det här laget var jag dock fortfarande på ganska bra humör. Skorna gjorde lite ont bara.
 
När jag hade handlat det jag skulle kom problemet med att jag blev tvungen att ha kassar på styret, och det var ju redan ett litet projekt att ta sig upp på cykeln utan att visa allt. Nu blev det ännu svårare. Särskilt eftersom jag ville kunna köra pokemón samtidigt. Jag hade tidigare kommit fram till att det skulle vara lättare på tillbakavägen, då jag skulle ha nerförsbacke och ingen tid att passa. Men nu kunde jag ju omöjligt hålla i telefonen och hålla i kjolen och hålla kassarna. Dessutom började himlen se väldigt mörk ut...
 
Sedan kom motvinden. En vind så stark att jag knappt kunde hålla balansen på cykeln, och än mindre hålla den där förbannade klänningen på plats. Som om jag inte redan hade ångrat att jag valt klänning just idag. Och den där nedförsbacken var som bortblåst. Och näsan rann. Och kassarna slog mot benet och det fanns då inte ett enda pokestop någonstans. 
 
När jag kom hem var jag fattigare, irriterad, trött, svettig och hade skavsår av de där jävla klackeskorna. 
 
Imorgon tänker jag se serier. Imorgon tänker jag LÅTA mig vara sjuk. Oavsett väder.